Waarom ik voor een draagconsult koos

Oktober 2017


 

Een consult in de zwangerschap

Ik vertelde al eerder (hier) dat ik in mijn zwangerschap van Joris al wist dat ik wilde dragen met een doek. Ik werd lid van de facebookgroep Draagpraat, waar ik veel leerde over de verschillende manieren hoe je je doek kan gebruiken. Ik wilde echt de zekerheid hebben dat ik mijn dierbaarste bezit niet liet vallen en zocht een draagdoekconsulente in de buurt die mij kon leren hoe ik mijn baby het beste op mijn buik kon knopen. We noemen dat de FWCC. Front Wrap Cross Carry. Ik deed dit al in mijn zwangerschap met een zogenaamde draagpop (speciaal gewicht en maat). Zodat ik als de baby geboren was er ook direct mee kon beginnen. Het gaf me veel zekerheid en zelfvertrouwen dat ik de knoop al goed kende en iemand met ervaring met mij mee keek. 

 

Zelf aangeleerd, met hulp van social media

Later, toen Joris echt te zwaar werd voor op mijn buik. Ik denk dat hij toen ongeveer 9/10 kilo woog wilde ik hem graag op mijn rug dragen met de doek. Ik leerde mezelf met You tube filmpjes van Wrapyouinlove dit aan en deed een checkup bij mijn collega draagmama's op de groep Draagpraat. Wel een beetje spannend om het alleen te doen, maar op de slaapkamer had ik het bed als eventueel vangnet. 

 

Baby op de rug

In de eerste weken van Thijn dat ik sommige dingen toch moeilijk vond om te ondernemen met Thijn op mijn buik, omdat ik dan niet kon zien waar ik liep. Herhaaldelijk liep ik er tegen aan dat Thijn aan het huilen was, terwijl er ook eten gekookt moest worden. En eten koken met een baby op mijn buik vind ik echt een no go. Het risico dat de doek (met je baby er dus in) in brand vliegt is natuurlijk best aanwezig, want hij hangt iets over. En ik kon Joris minder goed zien als hij mij voor mijn voeten liep en de was ophangen was toch iets handiger zonder babybump op mijn buik. 

Maar een kleine baby op mijn rug slingeren vond ik toch wat anders als een dreumes (inmiddels peuter). 

 

Ik zocht contact met een consulente die ook mijn vriendin Laury van goede tips had voorzien en ik via de draagwereld en Laury dus al een beetje kende. Talli Los van Draagpracht

Samen met haar ging ik bij haar thuis aan de slag om de knoop (Ruck) te oefenen. Eerst met pop en daarna met Thijn. Helaas had Thijn er iets minder zin in, en hadden we een tweede afspraak nodig om dat ook te doen. Vond ik zelf wel zo prettig. En nu, zit Thijn regelmatig op mijn rug, kijkt hij lekker de wereld rond en valt soms nog in slaap ook tijdens de was ophangen. Vooralsnog alleen binnenshuis op mijn rug gedragen. Dit omdat er nog geen moment is geweest om ermee naar buiten te gaan. Wellicht binnen kort. Maar ik ben wel erg blij met het consult en dat ik weet hoe ik Thijn met een slinger goed op mijn rug kan krijgen en nog veilig kan knopen. 

 

En ja, je moet er voor betalen, maar veiligheid van mijn kinderen (en mezelf) gaat voor alles!